Over ons

Alwin Koops werd geboren in 1964 te Utrecht. Daar heeft hij ook de meeste tijd van zijn jeugd gespendeerd. Hij heeft een jongere broer die momenteel ook werkzaam is in de automotive. Alwin is grootgebracht met de hobby van zijn vader: auto’s, auto’s en auto’s. Dinsdagmorgen vroeg, stond hij met zijn kameraad al vroeg tussen de autohandelaren, op de Veemarkt in Utrecht. Toen, 14 jaar oud, kon Alwin zich de hele dag al vermaken.

Alwin werd 18 jaar en haalde direct zijn rijbewijs, waarna hij steeds een autootje langs de weg kocht van particulieren, deze er weer mooi bijzette en probeerde voor iets meer geld te verkopen. Hij restaureerde zelf altijd Golfjes en Kevers toen de tijd, waaruit hij veel kennis van auto’s zichzelf aanleerde.

In 2006 is Alwin een autowasstraat in Dronten begonnen: De Pitstop Carwash Flevoland. Eén jaar later is hij verhuist vanuit Nieuwegein naar Dronten. Hij in- en verkocht voor 2006 al steeds meer Saab en besloot zich ook vanaf 2006 te gaan specialiseren in het merk Saab. Voornamelijk Saab cabrio’s, die hij in de gekste kleuren in- en verkocht.

Het begon ‘’een voor een’’ op de oprit van zijn woonhuis, maar dit werden er steeds meer, omdat mensen ook vaak hun oude auto achterlieten bij het bedrijf zelf (de wasserette).

Het werden er in de loop der jaren steeds meer en daarom besloot Alwin de Saabjes niet meer als particulier te verkopen, maar de auto’s op te nemen in de ‘’bedrijfsvoorraad’’ van de Pitstop Carwash Flevoland met een officiële RDW-erkenning.

Hieronder wat foto’s van de Saab cabrio’s waar we er toen de tijd altijd minimaal 5 op voorraad hadden. Ook ziet u de autowasserette zelf, het bedrijf is Alwin samen opgestart met een oud vriend in 2006, deze is hier later uitgestapt.

Saab is altijd het merk geweest waar Alwin zich in specialiseerde. Bij de Pitstop Carwash Flevoland, zit ook een poetsafdeling, hier worden auto’s van zowel particulieren als van bedrijven weer volledig binnen en buiten schoongemaakt. Hier worden ook klein beurtjes aan auto’s gedaan, kleine reparties of speciale wensen van de klant.

Grotere reparaties als bijvoorbeeld een distributieriem vervangen, besteden wij uit aan een vakkundig garagebedrijf.

Alwin is rond 2013 gestopt met het bewust kopen van alleen Saab. Rond de jaren 2013/2014 zijn er steeds meer kanalen bijgekomen, die Alwin de mogelijkheid boden om aan de mooiste auto’s van particulieren te komen, rechtstreeks van particulieren zelf of via andere bedrijven

Inmiddels, nu begin 2018, zijn we in die vier jaar tijd zo erg gegroeid dat we ook besloten hebben om meer met internet te doen. Normaal adverteren wij altijd via de online verkoop portalen zoals Marktplaats, maar bij Marktplaats ziet men slechts een aanbod auto’s zonder het verhaal van ons bedrijf erachter en de verhalen van anderen.

Onze gemiddelde voorraad auto’s is rond de 30 stuks en is compleet universeel, dus niet merk gebonden. Al onze auto’s zijn (jong) gebruikt. De opslag van de auto’s gebeurd al lang niet meer voor het bedrijfspand zelf. Dit gebeurt droog in onze loods.